Förerningen Svenska Specialläger


Jobba på Lekläger 2014

Vi erbjuder dig en möjlighet att delta som Medhjälpare (14 -17 år) eller Ledare (18 år och uppåt) på vårt läger för vuxna med utvecklingsstörning i sommar.
En upplevelse du garanterat bär med dig resten av ditt liv!

Lägret går av stapeln på Rås Gård i Tranås, 30 juni-11 juli. (Men även om du inte kan vara med två hela veckor är du välkommen att hjälpa till den tiden du kan) Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av handikappomsorg utan du får introduktion och utbildning de första dagarna på lägret. Alla som hjälpt till på lägret får ett intyg med en personlig bedömning. Detta har visat sig vara bra att ha tillexempel när man söker jobb eftersom det visar på arbetslivserfarenhet.

Våra gäster bor, äter och leker ute och lever friluftsliv under sin vistelse. Det samma gäller för ledarna och medhjälparna men är man över 18 har man möjlighet att sova inomhus. Efter att gästerna lagt sig på kvällen är det fri tid med datatid, bad och slappande. Vissa kvällar ordnas aktiviteter av lägerledningen, som tillexempel tårttävling, frågesport eller fotboll.

Eftersom vi är en ickevinstdrivande förening har vi ingen inkomst och vår verksamhet finansieras endast av stöd från div sponsorer, fonder etc.
Detta gör att de ledare vi söker för lägret jobbar utan lön och betalar in en anmälningsavgift på 100kr. Anmälningsavgiften är till för att täcka kostnaden för att alla som arbetar hos oss ska vara försäkrade under lägertiden. När man betalar in avgiften blir man automatiskt medlem i Föreningen Svenska Specialläger coh täcks därmed av vår förenings skadeförsäkring.

Då vi vet att många tycker det känns väldigt konstigt att "betala för att jobba" har vi en överenskommelse om att ifall man värvar en vän som jobbar hela lägret får man hela sin anmälningsavgift tillbaka efter att lägret är slut. Man måste då fylla i namnet på den man värvats av på sin anmnälningsblankett.

Förutom medhjälpare och ledare söker vi nu också kökspersonal och sjukvårdspersonal!

Vill du veta mer om oss och vårt Lekläger?
Kolla runt här på hemsidan
Under rubriken Dokument finns en anmälan som pdf att skriva ut och information om årets läger. Vill du hellre anmäla dig online finns en blankett här.

Har du frågor, kontakta vår lägerchef:
Conny Israelsson 073-512 14 30
lagerchef@fsslager.se